6 επαγγελματικές συμβουλές για καλύτερες φωτογραφίες του σκύλου σου

Και ποιος δεν λατρεύει να βγάζει φωτογραφίες τον σκύλο του; Στοίχημα ότι η μνήμη του κινητού σου είναι γεμάτη με φωτογραφίες του. Σίγουρα θα θες να το βγάλεις μια όμορφη φωτογραφία την στιγμή που κοιμάται σε μια αστεία στάση ή όταν παίρνει αυτή την αθώα έκφραση, με τα κουταβίσια ματάκια όταν θέλει μια έξτρα λιχουδιά! Αυτές είναι στιγμές που σίγουρα θα θες να απαθανατίσεις για να μείνουν για πάντα!

Αυτό το άρθρο, λοιπόν, είναι ό,τι πρέπει για σένα αγαπητέ σκυλογονιέ, καθώς θα βρεις απλές και εύκολες συμβουλές για να βγάλεις ακόμα πιο υπέροχες φωτογραφίες το σκυλάκι σου!

Για πάμε να τις δούμε:

1. Χρησιμοποίησε φυσικό φωτισμό!

Εάν είσαι μέσα στο σπίτι, πήγαινε κοντά σε ένα παράθυρο και βάλε το μοντέλο σου να κοιτάει προς το φως. Εάν είσαι σε εξωτερικό περιβάλλον, όπως μια βόλτα στο πάρκο, θα ήταν ιδανικό ένα σκιερό σημείο κάτω από τα δέντρα, ώστε να έχεις πιο απαλό φως άρα και πιο αρμονικό αποτέλεσμα! Απόφυγε το πολύ σκληρό φως του ήλιου, δηλαδή τις μεσημεριανές ώρες καθώς θα έχει σαν αποτέλεσμα πολύ έντονες σκιές!

2. Κατέβα πολύ χαμηλά, στο ύψος του σκύλου σου!

Δεν φαντάζεσαι πως μια τόσο μικρή αλλαγή στην γωνία λήψης θα έχει θεαματική διαφορά στο αποτέλεσμα! Σε τι, όμως, θα βοηθήσει να κατεβάσεις την κάμερα σου τόσο χαμηλά; Φωτογραφίζοντας το σκυλάκι από χαμηλά, δημιουργεί μια πιο φυσική αίσθηση αφού πλέον αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον όπως το βλέπει ο σκύλος! Επίσης, μην ξεχάσεις να εστιάσεις στα μάτια.

3. Απλό και λιτό background!

Σκύλος Ντοπερμαν με στεφάνι λουλουδιών

Περιόρισε όσο γίνεται τον οπτικό θόρυβο όταν κάνεις φωτογράφιση στον σκύλο σου. Θες η προσοχή να εστιάσει στο πλασματάκι σου και όχι στο χάος γύρω του. Δημιούργησε μια ξεχωριστή γωνιά για να φωτογραφίζεις εκεί το σκυλάκι σου! Σε μια φωτεινή άκρη του σαλονιού ή του υπνοδωματίου μπορείς να βάλεις την κουβερτούλα του σκύλου σου μαζί με το αγαπημένο του παιχνιδάκι και δίπλα στο τραπεζάκι ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια ή μια στοίβα με δυο τρία βιβλία. 'Ετσι, το κάδρο σου θα έχει την προσωπική σου πινελιά, και του σκύλου σου!

4. Οι λιχουδιές σίγουρα θα βοηθήσουν!

κουτάβι που γλύφει φυστικοβούτυρο με τη γλώσσα έξω

Δεν αρέσει σε όλα τα σκυλάκια να στήνονται για μια φωτογραφία αλλά με μια λιχουδίτσα, θα του δώσεις ένα επιπλέον κίνητρο.

5. Τράβα την προσοχή του!

Δεν είναι απαραίτητο ο σκύλος σου να σε κοιτάει σε κάθε φωτογραφία, όμως με το να κοιτάει την κάμερα το αποτέλεσμα θα είναι πιο ζωντανό! Και πώς θα το καταφέρεις; Χρησιμοποιώντας ένα σκυλοπαιχνίδι με ήχο!

6. Βγείτε μαζί φωτογραφία!

Φωτογραφία κηδεμόνα και σκύλου

Αυτή είναι η πιο σημαντική συμβουλή για την φωτογράφιση του σκύλου σου! Μην ξεχάσεις να βγάζεις μαζί του φωτογραφίες! Η φωτογραφία δεν είναι απλά μια εικόνα, είναι συναίσθημα! Και σίγουρα θα θες να θυμάσαι αυτό το συναίσθημα για πάντα!

Και την στιγμή εκείνη, που προσπαθείς να πείσεις το κουτάβι σου (γιατί πάντα είναι τα μωρά μας) να σε κοιτάξει κι εκείνο τρέχει κατά πάνω σου και σου γλείφει την κάμερα, να θυμάσαι ότι καμιά φορά τέλεια φωτογραφία είναι απλώς αυτή που ποζάρει ο τετράποδος φίλος σου. Κάθε κλικ είναι ένα μοναδικό κεφάλαιο στην φιλία μας μαζί τους. Απόλαυσε κάθε στιγμη μαζί του, είτε μπροστά από το φακό είτε αγκαλιά! Η πραγματική ουσία της φωτογραφίας μας είναι η αγάπη που του έχουμε, και τότε απλά η φωτογραφία μας είναι τέλεια!

Μαριάντα Μηνά - Mini Me Pet Photography

Η Μαριάντα είναι επαγγελματίας pet photographer κι αυτό το αποδίδει στην λατρεία της για τα σκυλάκια! Πάντα είχε μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους, όμως από τότε που απέκτησε το πρώτο ολόδικο της σκυλάκι, κατάλαβε ότι θα ήθελε η δουλειά και η ζωή της να περιτριγυρίζεται από αυτά τα αθώα πλασματάκια! Από αυτά μόνο αγάπη μπορεί να περιμένει κανείς κι εκείνη είναι έτοιμη να απαθανατίσει αυτή την ξεχωριστή φιλία! Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συμβουλές και να επικοινωνήσετε μαζί της, μέσω του profile της στο Instagram @mini_me_dogography

https://www.instagram.com/mini_me_dogography
Previous
Previous

Αύξηση της εγκατάλειψης σκύλων λόγω...καλοκαιριού!

Next
Next

Σκύλος στην Εφηβεία: Χρήσιμες Συμβουλές Εκπαίδευσης Σκύλων που βρίσκονται στην Εφηβεία